Navigare necesse est, vivere non est necesse.

Hónap: 2019 május

Végső búcsú

2019. május 21-én az óbudai temetőben vettünk végső búcsút életének 80. évében elhunyt Gráf Bernát tagtársunktól.

Benne egyik legaktívabb társunkat vesztettük el, emlékét kegyelettel megőrizzük.

Dunakeszi, kihelyezett tagozati összejövetel

2019. május 20-án idén is megrendeztük Dunakeszin az immár hagyományos kerti partival összekötött kihelyezett tagozati összejövetelt. A jó hangulatban lezajlott eseményt még a hirtelen támadt eső sem tudta megzavarni (hiszen hadihajósok vagyunk).
Ott köszöntöttük fel 80. születésnapja alkalmából Pallós Emil (t. örm.) tagtársunkat, aki szavalataival mindig jó hangulatot teremt programjainkon. Kívánjuk Neki, hogy ez még sokáig így is legyen.

Tiszteletbeli Tengerész

A Magyar Tengerészek Egyesületének elnöksége Bozsik Tibor nyá. ezredest, a Flottilla egykori parancsnokát a „Tiszteletbeli Tengerész” címmel tüntette ki. Jó egészséget kívánva szívből gratulálunk ezredes úrnak az elismeréshez.

Magyar Haditengerészet Emléknapja 2019

2019. május 14-én és 15-én az otrantói tengeri ütközet 102. évfordulóján, a Magyar Haditengerészet Emléknapján kegyeletes megemlékezés színhelye volt a Hadikikötő és a Hadtörténeti Intézet díszudvara. Tagozatunk képviselői koszorút helyeztek a hősi halált halt tengerészek, folyamőrök, hadihajósok emléktáblájánál.

Várpalota légvédelmi lőgyakorlat

2019.05.08.-án Kellemes időben megtekintettük Várpalotán a légvédelmi lőgyakorlatot, majd Pákozdon az emlékpark látogatására került sor.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén