Navigare necesse est, vivere non est necesse.

Hónap: 2019 július

HABLEÁNY hajó katasztrófája során életüket vesztett hajós bajtársaink búcsúztatója

2019. július 12-én katonai tiszteletadással került sor a HABLEÁNY hajó katasztrófája során életüket vesztett két hajós bajtársunk, Lombos László hajóvezető és Pethő János matróz (nyá. honvéd szds) búcsúztatására, amelyen tagozatunk és a Magyar Tengerészek Egyesülete is képviseltette magát.

Alakulat Napja

2019. július 1-én került megrendezésre a Hadikikötőben az alakulat Napja alkalmából az első családi nap. A sok színes program mellett, a Hadihajós Tagozat szervezésében főzőversenyt is rendeztünk .
A főzőversenyre hét csapat adta le a nevezését. A főzőversenycélja: Olyan hagyományos egy tál étel nyílt lángon, bográcsban történő elkészítése, mely feleleveníti és bemutatja a „paraszti világ” egyszerű, de mégis zseniális íz világát.
Tagozatunk főszakácsa Nótás Feri tagtársunk volt, kinek a munkáját számtalan kukta segítette. Szoros versenyben a harmadik helyezett az alakulat törzs csapata a második az alakulat logisztikai csapata és nem kis büszkeségünkre, a saját csapatunk nyert meg az első helyett, “Flottillás serpenyős krumpli” fantázia nevű étel különlegességgel. Különdíjat nyert a Felderítő tagozat csapata “slambuc” ételével. Köszönet és gratuláció a főzésben résztvevőknek!


Reméljük, hogy hagyományteremtő szándékkal elindított főzőverseny jövőre is megrendezésre kerül, és megtudjuk védeni az elsőségünket.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén