Navigare necesse est, vivere non est necesse.

Hónap: 2020 szeptember

Felfüggesztés…

Navigare necesse est, vivere non est necesse.”

Tisztelt Tagtársak!

Az elmúlt időszak vírus okozta kihívásai, egyértelműen megmutatták, hogy az eddigi életvitelünk, megszokásaink jelentős változásokon fog átesni.

A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat jelenleg a gazdaság újra indulása miatt lazítják, de hogyan tovább?

Az eset számok növekedése a vírus óriás méretű berobbanása sajnos egyre inkább valósággá válik. Mindennapjaink része a maszkviselése a fertőtlenítő illatának a megszokása és a távolságtartás. Az is igaz, hogy egyre többen vannak olyanok is, akik belefáradtak már ebbe a küzdelembe és nem tartják be a minimális biztonsági rendszabályokat sem, így veszélyeztetve maguk és mások egészségét.

Az emberi élet védelme, szeretteink társaink biztonsága mindennél fontosabb!

Sajnos az újra indulási terveink-e fontos követelmények miatt meghiúsultak. Meggyőződésem, hogy a felelős döntés az, hogy jelenleg szüneteltessük a tagozat munkáját és várjuk ki azt az időt, míg biztonságosan lehet újra tervezni a klubnapokat. Hogy ez mikor lesz, csak tippelni tudjuk. Egy biztos, a hatásos vakcina vagy gyógyszer megjelenése és az átoltottság mindenképpen szükséges hozzá.

Mindezek alapján a tagozat vezetősége, felfüggeszti a Hadihajós Nyugdíjas Tagozat havi klubnapjainak a levezetését jövő év márciusáig.

  1. Atagozat vezetősége továbbra is ellátja tagok érdekvédelmét, szükség szerinti szociális és kegyeleti gondoskodását. Fenntartja a kapcsolatot és minden szükséges intézkedést megtesz, hogy a tagozat jövő márciusban újra érdekes programokkal várhassa a tagozat minden egyes tagját.
  2. Fenntartja a Klub és az alakulat irányában a kapcsolatot a szükséges mértékben;
  3. A kényszer szünet alatt megkezdi a honlapunkra új és érdekes anyagokat feltöltését ( aki rendelkezik az alakulat történelmével kapcsolatos anyagokkal kérem jutassa el a szerkesztőkhöz (Füzesi Józsi);
  4. A Halottak Napi megemlékezést, ha helyzet engedi, megtartjuk a Megyeri úti temetőben (Az adott időpont előtt egy héttel jelzünk, a rendezvény megtartása vagy elhalasztása felöl.);
  5. A Klub által szervezett programokat továbbítja a tagság felé, mellyen mindenki a saját felelőségére vehet részt!
  6. A tagsággal havi rendszerességgel tartja a kapcsolatot telefonon, interneten keresztül;

Embert próbáló időket élünk, kérek mindenkit, hogy ne feledkezzetek meg egymásról, egy-egy telefon esetleg SMS, vagy email csodákra képes. A tagság összetartó ereje mindenkinek segíthet átvészelni ezt az időszakot. Tegyük hát meg egymásért, barátainkért és nem utolsó sorban magunkért.

Vigyázzatok magatokra és szeretteitekre, mindenkinek jó egészséget kívánok!

A mielőbbi viszontlátásra!

Budapest 2020, szeptember 07.-én

Hajdu Gábor nyá. ezredes

elnök sk.

INTÉZKEDÉS

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 1. Katonai Igazgatási Központ Budapest részéről ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese a fennálló járványügyi helyzet kapcsán a rekreációs tevékenység vonatkozásában az alábbiak szerint intézkedett:

A KORK-ok és az MH RKKK üzemszünetének meghosszabbítása
• Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK) 2020. június 18-ig;
• A Kiképzési- Oktatási és Regeneráló Központokban (KORK) egységesen 2020. június 21-ig kerül meghosszabbítására az üzemszünet.
A főszezoni rekreációs és regeneráló pihenések igénybevétele
• A főszezoni rekreációs és regeneráló pihenésekkel kapcsolatos feladatokat egyelőre nem érinti a korlátozás.
• A veszélyhelyzet elhúzódása esetén a főszezoni pihentetés felfüggesztésére MH PKH úr legkésőbb a főszezon kezdete előtt 30 nappal intézkedik.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén