A Magyar Honvédség Parancsnokának Helyettese által kiadottak alapján a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (a továbbiakban: MH RKKK), valamint a Kiképzési- Oktatási és Regeneráló Központok (továbbiakban: KORK-ok) működését 2022. november 21-től 2023. április 15-ig az alábbiak szerint szabályozták. 

 

MH RKKK Folyamatos

  1. KORK (Badacsonylábdi) Rendkívüli üzemszünet
  2. KORK (Csopak) Rendkívüli üzemszünet
  3. KORK (Mályi) Rendkívüli üzemszünet
  4. KORK (Mátraháza)* Rendkívüli üzemszünet
  5. KORK (Buják)* Rendkívüli üzemszünet
  6. KORK (Bánk) Rendkívüli üzemszünet
  7. KORK (Erdőbénye) Folyamatos

 *A 4. és 5. KORK-ban ezen időszak alatt a már benyújtott és leigazolt hétvégi csoportos rendezvények, illetve a szilveszteri programok megszervezését engedélyezték.

A rekreációs és regeneráló pihenés a fent megnevezett időszakban a 7. KORK-ban (Erdőbénye), és az MH RKKK-ban (Balatonakarattya) a szabad férőhelyek esetében biztosított.

A döntés értelmében, a rendkívüli üzemszünet okán, a 2022. november 21-től 2023. április 15-ig terjedő időszakra vonatkozó igények nem teljesülnek.

Erről ( a gondoskodási körbe tartozó igénylőket is) a Kulturális és Rekreációs Igazgatóság, Rekreációs Alosztálya (Központi üdültetés) fogja az érintetteket közvetlenül tájékoztatni.

Az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló 353/2022. Kormányrendelet alapján a rekreációs intézményekben is maximum 18 Celsius fokig fűthetők a szobák és az egyéb helyiségek. A rekreációs intézmények területére hősugárzó, olajradiátor és egyéb melegítésre szolgáló eszköz bevitele és használata nem engedélyezett.

 

 

Hadkiegészítő és Toborzó Központ (Budapest)

Érdekvédelmi részleg