Füzesi József receptje
Hozzávalók 4 személyre
Hozzávalók a lecsós alaphoz:
- 1 kg zsenge vajbab (Juliska bab nem jó!)
- 0,5 kg TV paprika
- 2-3 fej paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál piros paprika
- só ízlés szerint
Hozzávalók a feltéthez:
- 1 nagy pohár tejföl
- 2-3 tojás
- 20 dkg kemény sajt
Elkészítése:
- A megtisztított zöldbabot (végeit levágva) sós, forró vízben megfőzöm, nem teljesen puhára (kb. 90%).
- Ez alatt elkészítem a lecsóalapot paprikából, paradicsomból, hagymából, ezt is kb. 90%-os főzöttségig.
- Leszűröm a megfőtt zöldbabot és ráöntöm a kész lecsóalapra. Ízlés szerint sózom.
- Ilyenkor lehet gazdagítani virslivel, lecsókolbásszal, száraz kolbásszal, ízlés szerint.
- Pár perc alatt összefőzöm.
- Így elkészített alapot beleöntöm egy jénai tálba vagy tepsibe és elegyengetem (nem kell kizsírozni).
- Egy nagy tálba beleöntöm a pohár tejfölt, beleütöm a tojásokat, belereszelem a sajtot, villával jól elkeverem, kissé felverem.
- Ráöntöm a lecsós zöldbabra,
- Beteszem sütőbe és addig sütöm, amíg a sajt megpirul. Sütőtől függően, 180 fokon kb. 20-25 perc.
Szűrőlapáttal kockákra szedve tálalom. Tetszés szerint pirított bacon-szalonnával díszíthető.
Ez egy kellemes ízű, gazdag egy tál étel.
Jó étvágyat kívánok!