Hozzávalók /körülbelül 2 tepsi mennyiséghez/
- 50 dkg liszt
- 50 dkg ráma
- 50 dkg túró
- 2 db. tojássárgája
- Só (ízlés szerint)
- Ezeket összemorzsolni…
- 3 dkg. élesztő
Pici langyos tej, pici cukor bele az élesztőt…
Ha feljött, csak az élesztőt leszedni a tetejéről és az előzőekhez adjuk. (A tej nem kell!!!)
Az összeállított lágy tésztát betesszük a hűtőbe 1 éjszakára.
Reggel kinyújtjuk a tésztát egy ujjnyira, lekenjük tojással, rá a reszelt sajtot, kiszaggatjuk a legkisebb pogi szaggatóval, és a tepsibe tesszük. Ott még hagyjuk egy kicsit kelni. Azután be a 175 fokosra előmelegített sütőbe, és a sütőtől függően, légkeveréses módban kb. 15-20 perc és kész.
Jó étvágyat!